Trump izašao iz bolnice

Predsjednik SAD-a Donald Trump napustio je u ponedjeljak Nacionalni vojno-medicinski centar Waltera Reeda nakon hospitalizacije zbog zaraze koronavirusom i vratio se u Bijelu kuću.

Trump će, prema prvim informacijama, nastaviti sa liječenjem i oporavkom u Bijeloj kući iako se čini da će ponovno krenuti i sa predizbornom kampanjom, javlja CNBC.

Neposredno prije svog odlaska, Trump je rekao da se planira promptno vratiti predizbornoj predsjedničkoj kampanji, gdje mu preostaje manje od mjesec dana borbe za drugi mandat.

“Uskoro se vraćam kampanji! Lažne vijesti prikazuju samo lažne ankete”, napisao je Trump uoči samog izlaska iz bolnice.


Američki mediji javljaju da je Trump napustio bolnicu sa zaštitnom maskom na licu. Dok je prolazio nije se zadržavao, ali je podigao stisnutu pesnicu i poručio hvala.

Po dolasku, kamere su zabilježile da je američki predsjednik skinuo masku. To je već izazvalo brojne kritike i pitanja zašto je to učinio ako se zna da je još uvijek zaražen.

Trump je hospitalizovan prije tri dana ranije, u petak navečer, istog dana kada je objavio da su on i prva dama Melania pozitivni na koronavirus.

Iako je bilo kontradiktornih informacija o Trumpovom zdravstvenom stanju tokom vikenda, njegovi ljekari su saopćili da se predsjednikovo stanje nastavilo poboljšavati tokom nedjelje i ponedjeljka.

(Foto:federalna.ba)