Tegeltija: I da me likvidiraju u Sarajevu neki bi tvrdili da foliram

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija izjavio je da je u Sarajevu stvorena atmosfera nekažnjivosti, podrške i odobravanja svakog nezakonitog zla koje prema njemu može biti učinjeno ili se čini.

Teletija kaže da bi, čak i da u slučaju da ga neko likvidira u Sarajevu, veliki dio javnosti u Federaciji BiH, predvođenih SDA garniturom i njihovim nevladinim sektorom na čelu sa Ivanom Korajlić, medijima i drugima, tvrdio da folira i da je sam to iscenirao.

“Stepen i količina nezakonitosti, mržnje, demonizacije i dehumanizacije mene kao osobe koja je na čelu VSTS-a sa kojom sam suočen u Sarajevu, jasno ukazuje da bi čak i u slučaju da me neko stvarno likvidira, oni izašli sa izjavama – ‘folira’, ‘sam je to iscenirao’, ‘pravi od sebe žrtvu’, ‘sam je kriv’, ‘to je i zaslužio”, rekao je Tegeltija Srni.

Predsjednik VSTS-a je reagovao na izjavu izvršnog direktora Transparensi internešenela Ivane Korajlić koja kaže da je Tegeltija poistovjetio funkciju koju obavlja sa svojim životom i da zato tvrdi da je ugrožen.

(Nezavisne novine/ Foto: Arhiv)