Predstavnici Koordinacije boračkih organizacija grada Tuzla u posjeti Skupštini TK

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Žarko Vujović, primio je u posjetu predstavnike Koordinacije boračkih organizacija grada Tuzla: Nermina Marevca, Omera Jusića i Šefku Ramića.

Razgovarano je o položaju boračke populacije u Tuzlanskom kantonu, te aktivnostima Koordinacije boračkih organizacija garda Tuzla za unapređenje položaja u kojem se boračka populacija nalazi.

Gospodin Marevac je naglasio da je u ovom momentu nepohodno pomoći u rješavanju stambenog i egzistencijalnog pitanja demobilisanog borca Šefke Jusića, koji je usljed teške bolesti u nemogućnosti obezbijediti osnovne potrebe za život i liječenje sebi i svojoj porodici.

Pored toga što je predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona u više navrata izrazio spremnost za pomoć u rješavanju brojnih problema boračke populacije, i ovog puta je, shodno mogućnostima, dao podršku u rješavanju problema u kojim se našao Šefko Jusić.

Skupština Tuzlanskog katona uvijek će svesrdno podržavati svaku aktivnost i nastojanje za stvaranje boljih uslova za život boračke populacije.

(tuzlarije.net – Služba Skupštine Tuzlanskog kantona) 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *