Donald Tusk čestitao novom rukovodstvu Asocijacije mladih SDA BiH

Predsjednik Evropske narodne stranke i bivši predsjednik Evropskog vijeća Donald Tusk uputio je čestitku novoizabranom predsjedniku Asocijacije mladih Harisu Šabanoviću, kao i pozdravno pismo rukovodstvu i svim članovima Asocijacije mladih SDA BiH.

U pismu je izražena nada da će Bosna i Hercegovina uskoro postati dijelom porodice Evropske unije, kao moderna, demokratska i prosperitetna država, u kojoj će se glas mladih čuti i uvažavati, a da se od Asocijacije mladih SDA očekuje visok angažman u YEPP-u (omladinskoj organizaciji Evropske narodne stranke).

Tusk u kontekstu neophodnih reformi u BiH ističe da je uloga i politički angažman mladih ljudi potrebniji nego ikada ranije, a pogotovo u borbi za vladavinu prava, nezavisno pravosuđe, borbu protiv korupcije i borbu za ljudska prava.

Predsjednik Tusk je još jednom čestitao i poželio uspješan rad predsjedniku, rukovodstvu i svim članovima Asocijacije mladih SDA BiH te izrazio nadu kako će ga u budućnosti informisati o svim dešavanjima i procesima u Bosni i Hercegovini i regiji Zapadnog Balkana.

Poruke predsjednika Tuska su svojevrsno priznanje Stranci demokratske akcije i Asocijaciji mladih SDA za doprinos u napretku Bosne i Hercegovine na putu ka članstvu u Evropskoj Uniji i NATO savezu.

(Foto:skynews)