Zvonko Marić: Očigledno da nova parlamentarna većina u KS nije baš spremna

Poslanici Skupštine KS prihvatit će u idući ponedjeljak ostavku premijera Marija Nenadića. On je praktično preduhitrio zahtjev za smjenu njegove Vlade.

Zvonko Marić, poslanik SBB-a u Skupštini KS, gostujući u BHT1 Uživo, istaknuo je da je Nenadić u pravu. Poriče da je Nenadić preduhitrio zahtjev za smjenu Vlade i kaže da niko nije želio da produži neke procedure nego, naprotiv, da se one skrate.

“Tu se nešto čudno događa i očigledno je da nova parlamentarna većina nije baš spremna, jer nisu završeni poslovi oko podjele resora i mislim da se spore oko imena mandatara. No, to je njihov problem. SBB ima demokratski kapacitet da im omogući da što prije preuzmu odgovornost i ja očekujem da oni imaju akete mjera koje su stalno najavljivali”, ističe Marić.

Kada je riječ o spočitavanjima produžavanja procedure, Marić je rekao da se danas i Konaković izvinio zbog te insinuacije SBB-u.

Što se tiče pozicije SBB-a, Marić kaže da SBB nije time opterećen. Čak i kada bi bili u nekoj novoj vladi, ističe Marić, koja ne bi dobro radila svoj posao i ne bi ispunjavala obećanja građanima, SBB bi je opet oborila.

“Pogledajte dobro kadrove SBB-a, nema ni naznaka korupciji, javnim nabavkama ili bilo kakvoj sličnoj priči. Pogledajte onda pojedine osobe koje su još u parlamentarnoj većini, odlaze čak na sud, jer istražitelji tragaju za nekim kao što su GRAS, nabavka skija, tableta u školama itd. Kod nas su ministri ostali moralni i čisti i imamo razlog da budemo time zadovoljni, a radili su u najtežim vremenima jako složene poslove”, navodi Marić.

(Vijesti.ba/ BHRT)