Živinice: Miralemi Mujčinović određen pritvor zbog otmice 13-godišnje djevojčice

Trinaestogodišnja  djevojčica A.M. čiji je nestanak prošle sedmice na noge digao policiju ali i mještane Živinica, bila je oteta. Naime, policija i Tužilaštvo TK-a su, radeći na ovom slučaju ustanovili da je djevojčica protiv njene volje držana u jednoj kući.

Podsjećamo, djevojčica se vratila kući nakon 48 sati, ali ostalo je nejasno gdje je bila nakon što je, kako je to  ispričala njena polusestra, otpratila brata u školu. Dječak se vratio kući nakon nastave, ali djevojčici se izgubio svaki trag. Nakon 48 sati neizvjesnosti ona se pojavila, a onda je ispričala kako je bila zadržana protiv njene volje u kući izvjesne Miraleme.

Da se zaista radi o otmici, preciznije oduzimanju djeteta ili maloljetnika, potvrdio je za Oslobođenje  glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović. Naime, od njega saznajemo da je ženi kod koje je maloljetnica boravila određen jednomjesečni pritvor. Riječ je, kako se ispostavilo, o Miralemi Mujčinović koja je ranije prijavljivana zbog zlostavljanje svojih kćerki.

˝Miralemi Mujčinović određen je pritvor za oduzimanje maloljetnika. Tužilaštvu je predata 9.  septembra, a pritvor je određen dva dana kasnije. Stavlja joj se na teret oduzimanje djeteta ili maloljetnika, ali i zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika. No to drugo krivično djelo se ne vezuje za ovaj slučaj nestanka, već za njene kćerke. U periodu 2015. godine njene kćerke su bile maloljetne˝, potvrdio je Arnautović za Oslobođenje.

Inače, Mujčinović je maloljetnu A.M. zadržala u kući koja se nalazi na području Dubrava, a potom je ostavila u parku te se djevojčica sama vratila kući.

(Izvor:TIP.ba)