Otvorena Omladinska ljetna scena u Živinicama

U subotu je koncertom filmske muzike svečano otvorena Omladinska ljetna scena.Publika je imala priliku uživati u muzici velikih muzičkih stvaralaca iz domaćih i stranih filmova, a u izvedbi talentovanih muzičara.

Na samom početku otvaranju obratio se direktor BKC-a Živinice Elmir Krivalić, koji je istako da je gradnja ljetne scene najskuplji i najznačajniji projekat u oblasti kulture u novijoj historiji Živinica, te za naredni četvrtak najavio Koncert pod zvijezdama, na kome će nastupati Monika Tadić i Nadira Ajanović, pijanistice, te solisti Opere Narodnog pozorišta Sarajevo.

U uvodnom obraćanju Gradonačelnik Živinica dr. Samir Kamnjeković istako je značaj kulture i umjetnosti za društvo: „Ponosni smo na ovaj hram kulture, nadam se da će naši građani na ljetnoj sceni uživati u velikim projektima iz oblasti kulture i umjetnosti. Umjetnost ne poznaje granice niti bili kakva ograničenja, pa ni vremenska. Neka umjetnost u Živinicam živi tokom cijele godine.

Omladinsku scenu, prigodnim govorom, otvorio je i doajen bh. glumišta i direktor Narodnog pozorišta Sarajevo, Izudin Bajrović, koji je istako veliko zadovoljstvo gradnjom ovakvog značajnog objekta: „U vrijeme kada smo razmišljali da li će kultura preživjeti pandemiju i ova teška vremena, mi dobivamo ovako značajan hram kulture, što nam vraća optimizam da će kultura ipak preživjeti.Želim da se na ovoj sceni smjenjuju različiti kulturni sadržaji i u to uopšte ne smumnjam. Slijede raznovrsni kulturni sadržaji na novoj sceni u Živinicama, što je veliki dobitak za BiH”.

(Izvor:RTVSlon.ba)