Vulin brani Čovića, napada Komšića: Daleko je njemu Beograd

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas da ne zna kakva je EU perspektiva zemlje BiH u kojoj se predstavnik hrvatskog naroda bira bošnjačkim glasovima.

Kako se navodi u saopćenju Ministarstva odbrane on je hrvatskom članu Predsjedništva BiH Željka Komšića koji je izabran bošnjačkim glašovima poručio da brine o svojoj zemlji a ne o Srbiji.

Reagujući na Komšićevu izjavu da se iza susreta Milorada Dodika i predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kriju neki drugi motivi a ne evropska perspektiva Vulin je ocijenio da ne zna kakva je EU perspektiva zemlje u kojoj se predstavnik hrvatskog naroda bira bošnjačkim glasovima.

Srbija je ekonomski i politički stabilna zemlja, ali za BiH je to sve teže reći. Kako da se govori o stabilnosti zemlje u kojoj Komšić i Džaferović krše Ustav i bez volje Srba govore da je Kosovo faktički država. Ili gde SDA u svoj kongresni dokument uvodi obavezu uništenja Republike Srpske, ustavne kategorije u BiH – izjavio je Vulin.

On je dodao da ne zna kakva je EU perspektiva zemlje u kojoj se predstavnik hrvatskog naroda bira bošnjačkim glasovima i prijeti se Hrvatima da će im svi predstavnici biti izabrani bez njihove volje.

Komšić neka brine o svojoj zemlji i neka se potrudi da može otići bar do Lištice i Širokog pre nego nastavi da proziva Srbiju i njenog predsjednika. Daleko je njemu Beograd – izjavio je Vulin a saopćilo Ministarsvo odbrane.

(Foto:Vijesti.ba)