Potpisan pristup Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike u FBiH

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i predsjednik samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudske vlasti i javnim ustanovama u FBiH Samir Kurtović, potpisali su u ponedjeljak Ugovor o pristupanju Kolektivnom ugovoru za službenike organa uprave i sudske vlasti u Federaciji BiH.

Potpisivanju su prisustvovali predsjednica Sindikalne organizacije državnih službenika i namještenika Grada Tuzle Snježana Katkić i predsjednik Sindikalne organizacije Profesionalne vatrogasne jedinice Ismail Mašić. Predstavnici sindikalnih organizacija su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa gradonačelnikom Imamovićem, te naglasili da je pristupanje Kolektivnom ugovoru rezultat dobre saradnje.

„Potpisivanjem Ugovora o pristupanju Kolektivnom ugovoru, Grad Tuzla je napravio veliki iskorak, čime će se olakšati svi postupci i za Grad i za uposlenike“, izjavio je Kurtović.

Predstavnici sindikalnih organizacija su se složili da se pristupanjem Kolektivnom ugovoru pruža značajnija podrška i pravna sigurnost svim uposlenicima u Gradskoj upravi. „Drago mi je da smo se usaglasili oko potpisivanja Kolektivnog ugovora, jer će se time harmonizirati prava uposlenika Gradske uprave sa Federacijom BiH. To je dobro za pravnu sigurnost uposlenika i za pravnu sigurnost uopšte“, istakao je gradonačelnik Imamović.

(TIP)