Novi predsjednik SAD zavisi sada samo od ove tri države

Sjedinjene Države biraju predsjednika, a trenutno se vodi mrtva odluka između Donalda Trampa (Trump) i Džoa Bajdena (Joe Biden). 

Onaj ko prikupi najmanje 270 elektorskih glasova postat će predsjednik, a u nastavku donosimo rezultate u ključnim “neodlučnim” državama.

U Arizoni je potvređan pobjeda Džoa Bajdena.U Floridi i Ohaju potvrđena je pobjeda Donalda Trampa.U Sjevernoj Karolini Tramp sada ima značajnu prednost i vjerovatno će odnijeti pobjedu, a isti slučaj i za Džordžijom.

U Nju Hemširu sigurnu pobjedu je odnio Tramp.Iako je u Teksasu, tradicionalnoj utvrdi republikanaca, iako je borba bila neizvjesnija nego što se očekivalo, pobjedu je odnio Tramp.

Kada se uračunaju sve ove države, nijedan kandidat i dalje neće imati dovoljnih 270 elektora. Sada je posve izvjesno da će konačnog pobjednika odlučiti tri države: Mičigan koji daje 16 elektora, Pensilvanija koja daje 20 elektora i Vinskonin koji daje 10 elektora. Za sada u sve tri ove države značajnu prednost ima Donald Tramp, ali brojanje bi moglo trajati danima. Naime, Pensilvanija i Mičigan imaju veliki broj glasova koji pristižu poštom, te postoji mogućnost da na potvrđivanje novog predsjednika Sjedinjenih Država čekamo još nekoliko dana.  

(Izvor: AVAZ)