Nakon napada nožem u sarajevskom naselju Otes, jedna osoba preminula, policija traga za napadačem

Sinoć u 22:25 sati obaviještena je policija Kantona Sarajevo da je u ulici Barska, područje općine Ilidža, došlo do međusobne tuče više osoba te da ima povrijeđenih.

Na mjesto događaja su izašli policijski službenici i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, čiji ljekar je konstatovao smrt jedne osobe, državljanina BiH J. B. (1984), dok su dvije osobe zadobile tjelesne povrede, zbog kojih su prevezene na ukazivanje ljekarske pomoći i zadržane na daljnjem liječenju u Klinici za torakalnu hirurgiju KCUS-a.

Jedna od dvije povrijeđene osobe zadobila je teške tjelesne povrede, opasne po život, dok su kod druge konstatovane lakše tjelesne povrede.

O svemu navedenom upoznat je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na mjesto događaja i rukovodio uviđajem.

Prema do sada prikupljenim saznanjima u vezu s izvršenim krivičnim djelima ubistvo i teška tjelesna povreda dovode se tri NN osobe – migranta.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom dežurnog tužioca, preduzimaju mjere i radnje radi rasvjetljavanja i dokumentovanja počinjenih krivičnih djela, identifikacije i pronalaska izvršilaca.

(Foto: Avaz)