MEMIĆ UZVRATIO KONAKOVIĆU: „Šta očekivati od čovjeka koji je mijenjajuću partije postao biljka bez mišljenja i pameti…“

Memić je reagirao na navode zastupnika u Skupštini KS i lidera Naroda i pravde, koji je iznio tvrdnje da se u ovoj općini “projekti završavaju noseći na kafu ljudima iz općinskih službi” te da će se to sve promijeniti “od novembra ako Bog da”, kada na toj poziciji bude, kako je kazao, “načelnik koji ne uzima na kafu, a radi stručno i pošteno”.

– Imao sam sastanak jučer sa investitorom koji nije iz BiH. Pozvao me iz čista mira, nikad ga prije toga nisam vidio. Pitao me kako može pomoći Narodu i pravdi. Rekli smo mu ono što svima kažemo, da neće imati nikakve beneficije ako nam pomogne, a podržat ćemo sve njegove investicije isto i ako nam ne pomogne. Sve u okvirima zakona. Rekao mi je nakon toga razlog zašto želi da pomogne. Kaže da je u fazi realizacije jednog projekta na Ilidži. Čovjek koji mu vodi poslove, državljanin BiH, rekao mu je da bi bilo dobro da malo sačeka.Kaže da će, ako sad krenu u realizaciju, morati odnijeti “na kafu” ljudima koji vode procese na Ilidži, a ako sačeka i ako mladi kandidat Naroda i pravde pobijedi, neće davati nikome “na kafu”, a ubijeđen je da će administracija profesionalno i brzo odraditi svoj posao. Zato od novembra, ako Bog da, na Ilidži načelnik koji ne uzima “na kafu”, a radi svoj posao stručno i pošteno – napisao je Konaković na svom Facebook profilu.

Kazavši da nije želio učestvovati u kampanji u kojoj se kandidati Naroda i pravde ponašaju kao djeca te se rasplaču, Memić je ipak reagirao na neistine iznesene, kako kaže, o njemu.

– A šta i očekivati od ljudi koji mijenjajući partije i dokazujući da su bili biljke bez mišljenja i pameti koji odjednom postadoše eksperti za sve – kazao je na početku reagiranja Memić.

Reakciju Senaida Memića prenosimo u cijelosti:

– Prošli ste kroz škole, ali je primjetno da škole nisu kroz vas. Ne znam da fiskultura ima veze sa stručnim radom i poslovima koji se rade u Općini. Svaki građanin može i treba prijaviti krivično djelo koje je vidio da je počinjeno ili je došao do saznanja da je počinjeno. Ova obaveza je moralna, ali i zakonska, zato i postoje institucije, gdje građanin mora podnijeti, a i neprijavljivanje predstavlja također krivično djelo.

Zahvaljujući skidanju sa dnevnog reda Odluke o pravljenju Doma za djecu sa poteškoćama u razvoju, pokazali ste svoj nemoral i nedosljednost i koliko vam je važna Ilidža.

Insistiranjem na zakonima koje je uveo Kanton i Grad, a koji štete razvoju i životu na Ilidži, pokazujete da sa vama ne može biti razvoja jer niste podržali ni izmjene Pravilnika o vodozaštitnoj zoni, Novoj Ilidži ili bilo čemu drugom. Nemate pojma da izrada urbanističkog plana u Sarajevu zna trajati od pet do deset godina, a mandati u općinskoj vlasti vijećnika i načelnika traju četiri godine.

Obećavate ljudima da ćete nešto uraditi, a po ovome što vam je rečeno ispada da svjesno lažete jer vam treba proći više od pet godina za bilo koji urbanistički plan, a u tom vremenu je zabranjeno izdavanje dokumenata koji vi obećavate. Kad znate, što lažete?!

Ako tvrdite da imate saznanja da sam primao mito, pozivam vas da tužite i prijavite me jer vaše prijave i cinkarenje je vaš način rada, vi drugo i ne znate. Da vjerujem u sudove, tužio bih vas, ali o tome ću donijeti odluku. Pričate bapske priče i tračeve, to je vaš život. Pozivam vas da prijavite i dokažite, a do tada sramite se svoje bijede i želje za vlašću.

Prodat ćete svakog, a ne vidite ko vam radi o glavi, i vama i Bosni i Hercegovini!

(Izvor:Slobodna Bosna)