Mehmedagić i Pekić izjasnili se da nisu krivi; Advokatica Nožica: Stojimo pri tvrdnji da je ovo politički motiviran proces

Direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osman Mehmedagić i šef Odjela za cyber sigurnost OSA-e Muhamed Pekić na ročištu u Sudu Bosne i Hercegovine izjasnili su se da nisu krivi po optužnici Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH je Mehmedagića i Pekića optužilo za zloupotrebu položaja i ovlasti, te resursa Agencije za osobne interese.

Advokatica Osmana Mehmedagića Senka Nožica kazala je da u ovom trenutku niko ne može precizirati koliko će proces trajati te da odbrana kada počne proces više neće davati izjave. 

“Mi i dalje stojimo pri tvrdnji da je ovo politički motiviran proces ali nećemo više davati izjave kako ne bismo vršili pritisak na Sud BiH, to mi sebi ne smijemo dozvliti. Sud BiH je efikasan i mislim da ovaj proces ne bi trebao dugo trajati s obzirom da svi znamo o čemu se radi. Možda zbog epidemije će biti neizvjesna dužina trajanja procesa ali smatram da bi se ovo trebalo brzo okončati”, kazala je Nožica.  

(NEZAVISNI/nap)