Komšić sa saborcima odao počast poginulim borcima 1.Korpusa ABiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić danas je zajedno sa članovina porodica i saborcima iz perioda agresije na BiH položio cvijeće na Moševićkom brdu i Jasenu kod Ilijaša gdje su u oktobru 1994, braneći domovinu poginuli, Šemso Baručija načelnik inžinjerije 1.Korpusa ARBiH i Hašim Spahić komandant operativne grupe III.

Osim njih živote u odbrani BiH dali su i borci: Zamo Dučić, Mustafa Bašalija, Ahmet Bibić, Avdo Kuloglija, Senad Stovrag, Kemal Dautović i Senad Ligata.

Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti pogunulim borcima, okupljenima se obratio član Predsjedništva Željko Komšić.

“Želim vam se zahvaliti što imate volje i snage doći da se obilježi taj dan kad smo izgubili dva heroja. Svi znamo šta se ovdje dešavalo, važno je da se sjećamo toga i djeci našoj to da prenosimo, jer oni to nisu doživjeli i vrijeme će činiti svoje, blijedit će i uspomene. Dok smo mi tu, generacija koja to pamti, mi ćemo dolaziti i obilježavati, ali važno je da to djeca znaju i zbog Šemse i Hašima i zbog svega onoga šta znače za slobodarsku i oslobodilačku priču u BiH. Vama mogu samo reći da imate razloga da se njima ponosite”, rekao je Komšić.

(Foto:Vijesti.ba)