Klub SDA u Skupštini KS: Konaković je opet pobjegao od posla i odgovornosti

Iako je stranka Narod i pravda rezultatom na izborima 2018. godine, a onda i političkom trgovinom i otimanjem zastupnika drugim strankama, čak i svojim koalicionim partnerima, sakupila najveći klub zastupnika od svih stranaka nove većine, njen predsjednik Konaković nije smio preuzeti odgovornost za vođenje sarajevske Vlade, navodi se u saopćenju Kluba zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo.

– Kukavičkom podrškom NiP-a Edinu Forti, Konaković je još jednom prevario svoje glasače od kojih je na izborima 2018. godine tražio podršku da, navodno, nastavi raditi “ono u čemu ga je SDA prekinula”. Kako prvi put, tako i ovaj, tu podršku je predao Našoj stranci i time potvrdio da je Predrag Kojović suštinski lider njihove neprirodne koalicije.

Nakon ponovnog izbora Forte sada je već svima jasno da se naredne dvije godine neće realizirati niti jedan kapitalni projekat, kao i da će se nastaviti afere poput dodjeljivanja ogromnih grantova stranačkim pripadnicima i njihovim fiktivnim udruženjima, pokušaj nabavke helikoptera po 300 posto višoj cijeni od tržišne, zapošljavanja članova porodica skupštinskih zastupnika i ostalih stranačkih funkcionera, bizarna i kriminalna kupovina lutki za javna preduzeća po cijeni od 6.000 KM ili dodjela 200.000 KM nepostojećem institutu za kulturu koju je spriječila SDA u Skupštini KS pravovremenim otkrivanjem ovog kriminala.

Uz sve navedeno imat ćemo i standardni igrokaz koji traje već 10 godina u Kantonu Sarajevo, Konaković će nastaviti da puno priča, pravit će se da sve zna, provodit će dane na facebooku, ali će nastaviti uspješno bježati od odgovornosti i gurati druge da realizuju njegove ideje. Zatim će ih, kad stvari ne budu išle kako treba, kritikovati i optuživati onako kako je optuživao SDA kad je bio neuspješan premijer – navedeno je u saopćenju Kluba SDA u Skupštini KS.