Izetbegović i Erdogan razgovarali o odnosima BiH, Srbije i Hrvatske

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović razgovarao je danas telefonom s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Tokom razgovora o regionalnim odnosima Izetbegović je informirao Erdogana o aktuelnoj situaciji, sa posebnim naglaskom na odnose u trianglu BiH – Srbija – Hrvatska.

Izetbegović je zahvalio Erdoganu što je pokazao interes za njegovo zdravstveno stanje, nakon što je potvrđeno da je pozitivan na korona virus. Informirao ga je da se osjeća dobro i da nema većih tegoba.

Izetbegović je zahvalio Erdoganu i što se dirljivom porukom na društvenim mrežama prisjetio rahmetli Alije Izetbegovića na godišnjicu njegove smrti, čime je još jednom potvrdio koliko cijeni lik i djelo prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Dio razgovora je posvećen odnosima Bosne i Hercegovine i Turske, te načinima kako da se oni i u vrijeme pandemije korona virusa nastave unapređivati. O tome će, kako je kazano, biti govora i tokom skorašnjeg susreta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i predsjednika Erdogana, koji bi trebalo da bude upriličen čim to okolnosti izazvane pandemijom dozvole.