Bakir Izetbegović: Nismo doživjeli katastrofalan poraz, ali jesmo znakovit

 Predsjednik SDA Bakir Izetbegović u emisiji BHT1 je kazao da na lokalnim izborima SDA nije doživjela ‘katastrofalan’ nego ‘znakovit’ poraz.

“SDA nema  već poodavno odgovor na urbane sredine u kojima žive stotine hiljada ljudi. U Tuzlanskom kantonu, srce Tuzlu pomalo odustajemo i pokušati uzeti. Moramo pronaći mlade ljud koji će znati nači odgovor za urbane sredine. Moramo vidjeti što raditi, ne samo u Sarajevu, inače je SDA pobijedila u BiH, pobijedila u Sarajevu, ali ne smijemo se zavaravati time”, kazao je Izetbegović.

Prema njegovim riječima, dobro je da je SDA na vrijeme dobila šamar. “Hladan, leden tuš koji smo dobili u Sarajevu će nas probuditi. Mi smo jaki, mi ćemo to kompenzirati”, dodao je Izetbegović.

Kazao je kako SDA mora braniti zemlju i da ne može to uraditi sama.“Naša ruka će biti pružena prema građanskim strankama, prema ljevičarskim strankama, strankama koje su nastale od SDA, mirit ćemo se s tim ljudima kako bi branili BiH”, istakao je prvi čovjek SDA.

Komentirajući suprugu Sebiju Izetbegović i njen politički angažman, kazao je da je to “njena stvar” dodavši da je ona ostvarila izvanredan rezultat u politici.“Ona je među onima koji su najbolji rezultat postigli… Jako je opterećena poslom i koronom, ona radi sedam dana u tjednu, na njoj je što će odlučiti”, kazao je Izetbegović za BHT1.

(TIP)