AMERIČKI STRUČNJAK ZA BALKAN ŠOKIRAO HADŽIFEJZOVIĆA: Rusi i Dodik uvlače Vučića u rat! Bošnjaci moraju biti spremni i imati plan

Analitičar, publicista, predavač, direktor, osoba koja najduže, decenijama, analizira Jugoslaviju, Balkan i BiH, gostovao je u “Face to Face” kod Senada Hadžifejzovića.

 „Bošnjaci moraju biti spremni i imati plan, Bošnjaci će najviše patiti; Ovo plutanje, status quo, može dovesti do rata; Pogledajte Armeniju i Azerbejdžan; Srbi pokušavaju uvući Hrvatsku u podjelu BiH na tri entiteta, ista igra koju su igrali Milošević i Tuđman“, tvrdi Bugajski. 

„Centar sukoba na Balkanu bi mogao biti u BiH, mogući nacionalistički sukobi paravojnih formacija; RS uvlači Hrvatsku u unutrašnju borbu u BiH kako bi se BiH podijelila! Rusi bi mogli instruirati Dodika, ali i uvući Vučića u rat! Pansrpski projekt uvlači Zagreb u panhrvatski projekat, panalbanski projekt od državnih vlasti još ne postoji; Srbija nije čist igrač, koketira s Kinom i Rusijom, Amerika pomno prati sve, to što su nesvrstani, vodi ih u propast; Srbija će se spotaći, u jednom trenutku morat će odlučiti: ili EU ili Rusija! Srbija i BiH će morati priznati Kosovo, prije ili kasnije; BiH mora izazvati reakciju međunarodne zajednice!

Ako je politika Bošnjaka ovo što su do sada pokazivali, onda je to porazno; BiH je država tri etnička feudalna posjeda; RS uništava BiH i sprečava je da postane prava država; Mjesecima tražim da predsjednik SAD-a imenuje specijalnog izaslanika za BiH;

Do januara iz SAD-a prema BiH se ništa neće dešavati, pripremite se, jer ako Biden bude izabran, to je šansa za BiH; Trump nesmotren, ovo je oktobarsko iznenađenje pred izbore, nije zavjera, Tump je zaražen koronom!”