Ahmetović o optužnici: Ovo je dodatni pritisak zbog svega što radimo u Srebrenici, ali nećemo odustati i pobijedit ćemo

Optužnica je dodatni pritisak zbog svega što mi radimo u Srebrenici i nema elementarno uporište. Napisali su je Mato Đaković i Mijo Krešić uz saglasnost svojih mentora iz Banje Luke i Beograda. To je samo novi u nizu pritisaka, ali mi nećemo odustati”

 Ovo je za Oslobođenje izjavio Sadik Ahmetović, predsjednik Izbornog štaba Inicijative Moja Adresa: Srebrenica, nakon što je danas Tužilaštvo BiH saopćilo da je protiv njega podignuta optužnica za zloupotrebu položaja koju je, kako navode, počinio u vrijeme dok je bio minstar sigurnosti BiH, preciznije prije osam godina.

 – Mi nećemo odustati od ovog što radimo. Izdržat ćemo, a oni koji ovo rade će izgubiti, poručio je Ahmetović te dodao da će Gordana Tadić, glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, zbog svega što radi, a i ovoga, morati odgovarati javnosti ali i sudu pravde.

– Evo, ponovo pitam Gordanu Tadić kada će procesuirati predmet kojim je obuhvaćen i njen rođak, kazao je Ahmetović te osvrčući se na navode Tužilaštva ponovio: “To je orkestrirani napad”, a onda dodao da je kao ministar sigurnosti potpisao ugovor sa mladićem čije su mu usluge trebale u okviru posla koji je obavljao. 

(NEZAVISNI/ Oslobođenje)