Zmajevi večeras u Zenici dočekuju Nizozemsku

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 18 sati na Bilinom polju u 3. kolu Lige nacija dočekuje Nizozemsku.

Naša selekcija prije tri dana doživjela je težak udarac eliminacijom iz baraža od Sjeverne Irske nakon jedanaesteraca, dok su popularne Oranje pretrpjele poraz u debiju novog selektora Franka de Boera, protiv Meksika (0:1).

No, u Nizozemskoj niko ne očajava zbog tog kiksa u prijateljskom susretu, fokus tamošnje sportske javnosti više je usmjeren upravo na takmičarski meč Lige nacija protiv Zmajeva na Bilinom polju.

Selektor BiH Dušan Bajević, koji je najavio povlačenje nakon oktobarskih utakmica Zmajeva, primoran je izvesti kombinovani sastav.

“Imamo problema još od okupljanja reprezentacije. Neki su povrijeđeni, neki umorni. Vidjećemo da li će svi sanirati povrede. Međutim, ima tu novih imena i neki će igrači dobiti šansu. Mi smo pod pritiskom, ali cilj uvijek postoji i oni koji igraju za reprezentaciju moraju da pruže maksimum”, istakao je Bajević na jučerašnjoj press-konferenciji.

U grupi 1 divizije A Lige nacija lider je Italija sa četiri boda, slijede Nizozemska i Poljska sa po tri, posljednja je BiH sa jednim bodom.

(Foto:FSBIH)