Zmajevi večeras igraju protiv Poljske

Reprezentacija BiH će u 4. kolu Lige nacija igrati večeras  protiv Poljske. Bh. tim se nalazi u nezavidnoj situaciji, jer samo pobjeda znači iskorak.

Uoči duela selektor bh. tima Duško Bajević istakao je da će njegovi izabranici izaći na teren da daju sve od sebe i pokušaju pobijediti.

– I pored toga što smo razočarani što nismo prošli u finale baraža za EURO 2021, imamo obavezu da do kraja Lige nacija damo sve od sebe kako bismo koliko, toliko uljepšali situaciju i ostali u Ligi A. Lewandowski je možda najbolji u Evropi ovog momenta sa još dva ili tri imena.

To je igrač s kojim ćemo sigurno imati problema. Bilo je bolje za nas što nije igrao u prvoj utakmici, a sada je dobro za Poljsku što će igrati. Pokušat ćemo da odigramo utakmicu sa našom igrom i kvalitetom koji imamo da pobijedimo. Poljska ima iste ambicije. Jedino što me malo brine je to što ne volim kišu i iskreno toga se najviše bojim – kazao je Bajević u najavi utakmice.

Utakmica Poljska – BiH igra se od 20.45 sati na stadionu Miejski u Wroclawu, a pravdu će dijeliti engleski atbitar Craig Pawson.

(Foto:NS BiH)