Vučić zakazao hitan sastanak zbog dešavanja u Crnoj Gori

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je sastanak za premijerkom Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem, na kojem će razgovarati o spoljnopolitičkim prilikama, odnosima u regionu s posebnim akcentom na posljednja dešavanja sa Crnom Gorom, saznaje “Blic”.

Moguće je, kako kaže izvor Blica, da predsjednik Vučić, bez obzira na mjere reciprociteta nakon što je Crna Gora protjerala srbijanskog ambasadora, zatraži zbog velikog broja Srba u toj zemlji, ali i zbog pozicije Srba u regionu, smirivanje strasti, koje će biti praćeno i različitim konkretnim mjerama.

Sastanak je zakazan za nedjelju u 18 časova u zgradi Predsjedništva Srbije.

Podsjetimo, prvo je danas ambasador Srbije u Crnoj Gori, Vladimir Božović, proglašen za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru. Nekoliko sati kasnije, stigla je i prva reakcija iz Srbije, pa je Srbija uvela recipročne mjere.

Prema diplomatskoj noti koju je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo crnogorskom Ministarstvu spoljnih poslova, ambasador Crne Gore u Beogradu, Tarzan Milošević, proglašen je takođe personom non grata.