Vučić: Gradićemo bolje odnose s Crnom Gorom, ali bićemo veoma obazrivi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će se Beograd truditi da gradi bolje odnose sa novom Vladom Crne Gore, ali da će biti veoma pažljiv i obazriv.

“Bićemo veoma pažljivi i obazrivi jer vidim u kom to smeru ide, vidim kako se spolja nameće ta antisrpska kampanja i kako pojedini politički faktori u Crnoj Gori moraju da dokažu svoje crnogorstvo. A ono se uvek dokazuje negativnim odnosom prema Srbiji”, rekao je Vučić za RTS.

On je kazao da je vlast Srbije “dovoljno odgovorna i sposobna da bude iznad toga” i da “ne učestvuje ni u kakvoj anticrnogorskoj kampanji”.

“Ja zameram medijima u Srbiji koji su učestvovali u anticrnogorskoj kampanji, nema potrebe za tim”, naveo je Vučić.

On je rekao da odluka odlazeće Vlade Crne Gore da protera ambasadora Srbije u Podgorici Vladimira Božovića “nije bio prijatan čin” i da “nije primetio da su razlozi za taj čin bili uverljivi na bilo koji način”.

“Mi smo postupili na odgovoran način, prva odluka našeg Ministarstva spoljnih poslova (da protera crnogorskog ambasadora u Beogradu Tarzana Miloševića) bila je logična i rutinska, u skladu s Bečkom konvencijom, ali smo onda doneli mudru, pametnu političku odluku jer naša politika treba da bude usmerena i prema Srbima i prema svim drugim narodima u Crnoj Gori”, kazao je Vučić.

(RSE)