Višković: DNS će biti u Vladi sve dok je dio vladajuće koalicije

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković danas se obratio medijima nakon sjednice Vlade RS-a te je upitan kakav će biti status DNS-a u Vladi. Istakao  je da će DNS biti u Vladi sve dok je dio vladajuće koalicije, a da za opozocione partije nema mjesta.

Što se tiče Budžeta RS za narednu godinu, Višković je rekao da će on ostati na ovogodišnjem nivou.

Uštede će, kako je istakao, biti na rezanju tekućih troškova poput nabavke repromaterijala, dnevnica, troškova za smještaj i javne nabavke, a da će biti pojačane investicije i davanja prema zdravstvu i realnom sektoru.


Rekao je da se za sada ne planira smanjenje plata u javnom sektoru, jer javni sektor održava likvidnost javnog sektora RS.

Višković je rekao da će narednih dana Elektroprivreda Srbije uplatiti 39 miliona maraka kao osnivački ulog u izgradnju hidrocentrala na Drini, te da je na taj način postala partner Elektroprivredi RS.

On je opovrgao špekulacije da se ovdje radi o privatizaciji Elektroprivrede RS, a da je vlasništvo Srbije u ovom novom preduzeću 51 odsto samo iz razloga da se u projekat ne ide po pravilima javnih nabavki, a da će se naknadno u toku gradnje vlasništvo promijeniti na način da će oba partnera imati polovinu vlasništva

Na kraju pres konferencije Višković je pozvao građane da iskorite svoje glasačko pravo i izađu na lokalne izbore u nedjelju, te ih je zamolio da se ponašaju odgovorno i da pomognu da ne dođe do širenja zaraze korona virusom.