Vijeće ministara BiH održalo vanrednu sjednicu

Vijeće ministara BiH na vanrednoj telefonskoj sjednici usvojio je Informaciju o održavanju petog sastanka Odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Evropske unije (EU) i Bosne i Hercegovine, 26. novembra 2020. godine, saopćeno je danas iz ove institucije.

Kako je navedeno u saopćenju, na sjednici je usvojen dokument za diskusiju, koji će Direkcija za evropske integracije dostaviti Evropskoj komisiji, te je data saglasnost na prijedlog sastava delegacije BiH, prenosi N1.

”Istovremeno je doneseno više operativnih zaključaka s ciljem kvalitetne pripreme ovog sastanka. Zadužene su nadležne institucije Savjeta ministara BiH i pozvane vlade entiteta, kantona i Brčko distrikta BiH da striktno poštuju rokove prilikom izrade dokumenata koji se dostavljaju Evropskoj komisiji.

Na petom sastanku Odbora očekuje se diskusija dviju strana o najvažnijim temama i pitanjima koja se odnose na provođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju”, saopćeno je. Održavanjem ovog sastanka zaključuje se četvrti krug sastanaka zajedničkih tijela EU – BiH od stupanja Sporazuma na snagu.