Tuzlaci poručili da neće odustati od svoje zemlje

Više stotina građana danas je u Tuzli mirno protestiralo za mir i stabilnost. Kažu da im je dosta političara koji pokušavaju podijeliti zemlju, a da iza svega stoji kriminal, korupcija i lični i interes.

Cjelovita građanska BiH, zatvor za njih, sloboda za nas, stop veličanju genocida i ratnih zločinaca, samo su neki od natpisa sa protesta na kojem su građani iskazalivali nezadovoljstvom stanjem u kojem žive.

A zadnje snage za promjene daju i obespravljeni i ogorčeni tuzlanski penzioneri koji protestuju svaki mjesec pa tako i danas.

“Ovo danas što doživljavamo je problem kriminala i korupcije, a oni se zamotavaju u nacionalne odore da bi prikrili vlastiit kriminal. Mislim da narod konačno mora shvatiti da je država sistem u kojem moramo imati svi ista prava”, kazao je Vehid Jahić, Stranka penzionera Tuzla.

Ista prava ipak nemaju obični ljudi što se ne bi reklo za političku elitu. Stoga, stari i mladi kažu da im je dosta toga. Posebno im je dosta podjela, nacionalnih, vjerskih, stranačkih, poručuju organizatori protesta.

“Ne mogu dobiti posao ako nisam član političke stranke. Ne mogu da živim normalno ako neću da pripadam negdje i nečemu. Želimo svoju zemlju. Želimo da jednog dana ovo bude država u kojoj će živjeti neki normalni svijet”, kazao je Hamza Pašalić, UG „ Velika djeca“ Tuzla.

Tuzlaci su poručili da neće odustati od svoje zemlje, da je vrijeme za buđenje i da se samo zajedničkim snagama može izboriti bolju budućnost koja neće doći sama.

N1