Stanivuković: SNSD dijeli besplatne testove na koronu, a zdravstvo ih nema

Iz Partije demokratskog progresa poslali su saopćenje u kojem se pitaju kako to da se UKC RS-a bori sa manjkom testova, a SNSD ih dijeli besplatno.

„Vaše je samo da dođete, a brigu o vašem zdravlju prepustite nama – monstruozna je poruka iz Izbornog štaba SNSD-a Banjaluka i Igora Radojičića, rejonski odbor Borik 1, kojom poručuju građanima da dođu u prostorije njihovog izbornog štaba i dobiju besplatno testiranje na virus korona, u isto vrijeme dok testova nedostaje u ustanovama zdravstva“, stoji u saopštenju.

Jedan mladi Banjalučanin je ustupio video snimak narodnom poslaniku Drašku Stanivukoviću, u kojem se to jasno vidi.

„Ovo je nevjerovatno, do krajnje mjere beskrupolozno, da sada zdravlje građana, u situaciji kada ova pošast svakodnevno uzima živote, zavisi od jedne stranke. Kako to da se UKC Republike Srpske bori sa nedostatkom testova, a SNSD ih ima? Hiljade građana danima čekaju na testiranje, zbog nedostatka testova ljekari moraju birati ko može biti testiran, a broj zaraženih od virusa korona vrtoglavo raste. Svakodnevno slušamo galamu na navodno neodgovorne građane, zdravstveni radnici su nam na izmaku snaga, nema niti jedne vakcine za sezonski grip, zdravstveni sistem pred kolapsom – a jedna stranka u predizbornoj kampanji preuzima ulogu institucije zdravstva. Neviđeno, nevjerovatno, skandalozno“, kaže poslanik PDP-a u NSRS Draško Stanivuković.

„Nakon ovakvog postupka moja dužnost je da pozovem predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Igora Radijičića da prestanu sa ovom monstruoznom inicijativom. Da prepuste ustanovama zdravstva da rade svoj posao, da se ne igraju sa životima. Jedan mlad čovjek koji želi da se testira u Kliničkom centru ne može to da uradi, a njegova baka može da se testira ako se upiše u registar u SNSD štabu. Nevjerovatno je i šokantno da ovakva stvar ikome može pasti na pamet“, poručuje Stanivuković.

„Nakon svega ovog što se dešava iz dana u dan, ovo je alarm – upotrijebiću riječ crveni, da jednom za svagda zaustavimo i smijenimo ovu politiku koja privatizuje naš grad i institucije u korist jedne stranke i njenih istaknutih pojedinaca i to, danas je jasno, na najgori mogući način, bukvalno igrajući se zdravljem i životima ljudi“, zaključio je Stanivuković.

(Izvor: Mondo.ba)