SNSD na svim nivoima prekinuo saradnju sa SPS-om

Izvršni komitet SNSD-a je na današnjoj sjednici u Banjaluci donio odluku o raskidu koalicione saradnje na svim nivoima sa Socijalističkom partijom Srpske (SPS).

Saopšteno je to nakon sjednice Izvršnog komiteta u Banjoj Luci.

Podsjećamo, SPS danas u Banjoj Luci nije potpisao koalicioni sporazum za formiranje skupštinske većine u gradu.

Izvršni komitet SNSD-a također je konstatovao da su izbori održani u nedjelju u uslovima teških okolnosti zbog pandemije koronavirusa te pozdravio demokratsko opredjeljenje građana Republike Srpske.

“Izvršni komitet SNSD-a smatra da rezultati izbora i glasovi koje je ostvario SNSD u najvećem broju lokalnih zajednica obavezuju da se nastavi djelovanje i politika ekonomske stabilnosti, održavanja zaposlenosti i realizacijom razvojnih projekata u cijeloj Republici. Izvršni komitet SNSD-a smatra velikim uspjehom činjenicu da smo ostvarili pobjedu u 42 lokalne zajednice za pozicije gradonačelnika i načelnika, od ukupno 63 grada i opštine u Republici Srpskoj, i konstatuje da je, u odnosu na dosadšnjih 40 gradova i opština, ostvarena pobjeda u dvije lokalne zajednice više. Izvršni komitet SNSD-a je razočaran rezultatima za izbor gradonačelnika Banjaluke i žali za rezultatom za gradonačelnika Bijeljine”, navodi se u saopštenju.