Skupština Kantona Sarajevo o izglasavanju nepovjerenja Vladi

Skupština Kantona Sarajevo danas će na sjednici razmatrati Prijedlog za glasanje o nepovjerenju Vladi.

Zastupnici “Četvorke” u Skupštini Kantona Sarajevo su 9. oktobra predali zahtjev, uz 18 potpisa, za sazivanje sjednice na kojoj bi se trebalo glasati o nepovjerenju aktuelnoj vladi.

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, koji je 18. novembra podnio ostavku na tu funkciju, kazao je da želi ubrzati proces uspostave nove vlasti, s obzirom na vrlo složenu situaciju uzrokovanu pojavom koronavirusa.

– Uslijedlila je nakon što je 18 zastupnika u Skupštini KS podnijelo Skupštini prijedlog za glasanje o nepovjerenju Vladi KS. Ja ovim činom prije svega želim ubrzati proces uspostave nove vlasti, s obzirom na vrlo složenu situaciju u KS, kada se prije svega radi o pandemiji koronavirusa. Želim na svaki način dati podršku uspostavi vlasti da do nje dođe što prije – rekao je tada Nenadić.

Ostavku je podnio i predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik.

Osamnaest zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo 9. oktobra podnijelo je zahtjev za smjenu aktuelne Vlade Kantona Sarajevo.

Zahtjev za smjenu Vlade potpisali su zastupnici Naroda i pravde, Naše stranke, SDP-a, NBL-a, samostalni zastupnici Damir Nikšić i Damir Marjanović i Aljoša Čampara.

(Faktor/Foto: Fena)