SKPC „Mejdan“ izrazio zahvalnost Kantonalnom ministarstvu kulture sporta i mladih

Proteklih dana na adresu Ministarstva kulture, sporta i mladih TK pristiglo je pismo SKPC „Mejdan“ kojim se osim, izvještaja o planiranom korištenju dodijeljenih sredstava, ističu i riječi zahvalnosti za dosadašnji angažman i doprinos u oblasti sporta.

„Svakako da nam je drago da je direktor Mejdana, kao najvećeg sportskog, privrednog i kulturnog centra u Tuzlanskom kantonu prepoznao naš trud, rad, zalaganje i doprinos kojeg smo dali za unaprjeđenje sporta u našem kantonu. To je potvrda da smo na ispravnom putu i daje nam podstrek za još snažniji angažman u budućnosti“, kazao je ministar kulture sporta i mladih TK Srđan Mićanović.

Podsjećamo Ministarstvo kulture, sporta i mladih, Vlada i Skupština Tuzlanskog kantona su među prvima pritekli u pomoć Mejdanu nakon poplava koje su zadesile ovaj hram tuzlanskog sporta i dodijelili 70.000,00 KM kao pomoć za sanaciju nastale štete. Osim navedenog Ministarstvo je iniciralo i medijsku kampanju, te osiguralo izradu promotivnog televizijskog spota za prikupljanje pomoći za obnovu Mejdana.

„Iskoristio bih priliku i zahvalio se na razumijevanju i pomoći Ministarstvu kulture, sporta i mladih, te Vama kao ministru za angažman i razumijevanje u oblasti sporta. Samo zajedničkim snagama, entuzijazmom, razmjenom informacija i iskustava možemo unaprijediti stanje u oblasti sporta i objekata koji pružaju usluge u oblasti sporta“, navodi se u dopisu direktora SKPC „Mejdan“ Jasenka Elezovića.