SIPA vrši pretrese u Srebrenici, sumnja u izborne prevare

Tri ekipe pripadnika SIPA-e od jutros na tri lokacije u Srebrenici vrše pretrese, a akcija je usmjerena protiv osoba koje su osumnjičene da su se bavile izbornim prevarama.

Prema informacijama Faktora jedna ekipa pretresa kancelariju u zgradi Općine Srebrenica koju koristi Bego Bektić, druga se nalazi u selu Gostilje gdje vrše pretres kuće Muamera Sandžića, a treća u Vladovićima gdje živi Enver Hamzić.

Bektić je inače predsjednik SDP-a Srebrenica, i bio je nosilac liste ove stranke na netom završenim izborima, a na listi je bio i Hamzić.

Oni su osumnjičeni da su ukrali identitet više osoba bošnjačke nacionalnosti koje su, potom, fiktivno prijavili u Srbiji za glasanje putem pošte.

Svi fiktivno prijavljeni Bošnjaci svoje glasove, navodno su dali kandidatu za načelnika Mladenu Grujičiću.

Inače, SDPBiH je jedina stranka koja u Srebrenici nije podržala inicijativu “Moja adresa: Srebrenica”, čiji je zajednički kandidat za načelnika bio Alija Tabaković. I prije su Srebreničani upozoravali da Bektić navodno radi za Grujičića na terenu, ali on o tome nije želio razgovarati, kada smo ga posljednji put pozvali.