SDA KS: Nikšić je anti-lider, neka objasni što su se direktori SDP-a opijali uz budžetski novac

Kantonalni odbor SDA Sarajevo ocjenjuje posljednje napade predsjednika SDP-a Nermina Nikšića kao očajničke izraze nemoći pred još jedan, sve izvjesniji, izborni poraz SDP-a.

-Nikšić je jedini predsjednik neke političke opcije, koji je u više mandata, izgubio sve izbore na kojima je nastupao. Najprije je poražen 2016. godine, zatim je poražen 2018. godine, jednako kao što će izgubiti i ove godine, ali i za dvije godine, kada će, nadamo se, i dalje biti predsjednik SDP-a.

Razlog tome nije slučajan. Nikšić je istinsko oličenje anti-lidera, rukovodilac bez istinske vizije i energije potrebne da se upravlja procesima. Upravo takav Nikšić je proizveo čitav niz svojih birokratskih kopija, lica bez vizije i karizme, kojima je jedini cilj uzurpirati direktorske fotelje i brinuti za svoj lični interes.

Umjesto što upućuje klevete prema Stranci demokratske akcije, koja je simbol vrijednosti bh. patriota i temeljna snaga probosanskog korpusa, pozivamo Nikšića da objasni posljednje afere direktora SDP-a u Kantonu Sarajevo, za koje je dokumentovano da su lumpovali po kafanama plaćajući, u kasne noćne sate budžetskim novcem alkohol i skupocjenu hranu, sa 20 000 KM samo u Toplanama, čime su pokazali svoje pravo lice – saopćeno je iz SDA.