Šarović: Pobjeda u Banjaluci i Bijeljini nagovještava velike promjene

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je da se u toj stranci ponovo slavi, poslije toliko godina, te da je „Banja Luka u rukama opozicije“.

-Ali za nas u SDS-u još jedna velika pobjeda, odbranili smo Bijeljinu i Bijeljina je u rukama SDS-a – kazao je Šarović.

Dodao je da pobjeda u Banjoj Luci i Bijeljini „nagovještava velike promjene koje će da se dese u Republici Srpskoj“.

-Ovo je samo prvi korak. Mislim da je pozicija doživjela težak udarac. Odbrana Bijeljine i gubitak Banja Luke je nešto što oni nisu uopšte predviđali. Sada je 2022. godina toliko dostižna opoziciji, SDS-u i PDP-u, kada ćemo zadati konačan udarac vladajućoj garnituri – naveo je predsjednik SDS-a.

Po njegovim riječima, SDS je osvojio šest općina i gradova više nego što je to imao do sada, a sa drugim partnerima ukupno devet novih općina – Bileća, Ljubinje, Derventa, Modriča, Han Pijesak, Brod, ali i Bratunac, Banja Luka i Stanari.

-Za još nekoliko općina nemamo rezultate, borimo se. Možda ovaj rezultat bude i bolji, da bude veći. To ćemo saznati tokom noći, ali ovo je već u potpunosti izvjesno. Opozicija ima razloga da bude zadovoljna – kazao je Šarović.

Ocijenio je da je osvajanje Bijeljine ponovo i osvajanje Banja Luke, historijski trenutak.

-Mislim da su promjene koje slijede neminovne i taj kraj vladajuće garnuture SNSD-a se u potpunosti nazire. Ništa ne može promjeniti ove trenutne rezultate, jer je obrađeno više od 80 posto glasačkih listića. Sa trendom koji je u kontinuitetu od samog početka, ide u prilog opozicije, odnosno SDS-a, PDP-a i drugih partnera – kazao je Šarović, te napomenuo da ima i par općina koje su izgubili, ali mnogo je više onih koje su dobili.