Rusija upozorila Hrvatsku: Uvredljivi jezik i neutemeljene optužbe na račun predsjednika Putina neprihvatljivi

Rusija je uputila snažan protest Hrvatskoj “zbog uvredljivih i neutemeljenih optužbi” hrvatskog ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana na račun predsjednika Rusije Vladimira Putina, saopćeno je iz ruske ambasade u Zagrebu.

Ministar je Putina opisao kao ratnog zločinca, a ruska strana upozorila je Zagreb na negativne posljedice.

Grlić Radman je prošle srijede za Hrvatski radio rekao da je Putin počinio ratne zločine i izrazio nadu da “ruski autokratski režim” neće trajati vječno.

– Ovakvim neodgovornim ponašanjem narušava se tkivo bilateralnih rusko-hrvatskih odnosa koji ove godine obilježavaju 30 godina – poručuju iz ruskog veleposlanstva u Zagrebu na ministrove izjave te dodaju:

– Uvredljivi jezik i neutemeljene optužbe na račun predsjednika Ruske Federacije apsolutno su neprihvatljivi.

Rusija također smatra neprihvatljivim da je Grlić Radman rusku Vladu nazvao “režimom” i javno poželio da ona ne ostane dugo na vlasti.

Ruska strana stoga je “Zagrebu uputila snažan protest” i službeno ga pozvala da ne izaziva negativne posljedice na međudržavne odnose Rusije i Hrvatske.

– Također smatramo potrebnim pridržavati se općeprihvaćenih pravila međunarodne komunikacije i diplomatskog bontona – dodaju iz ambasada.

(Anadolija)