Ramić: Ovo u Srebrenici što radi SDP bilo je, nažalost, uz aminovanje vrha stranke

Po nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici SIPA-e od jutros vrše pretrese na četiri lokacije u Tuzlanskom kantonu i na području Srebrenice

Edin Ramić, mistar za raseljene osobe i izbjeglice u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine i potpredsjednik SDA, prokomentirao je jutrošnju akciju Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Srebrenici.

 – Pobijedili smo sami sebe i tamo gdje je najteže. Navikli smo da se širom entiteta RS u bošnjačkim sredinama kupuju glasovi za takozvane “srpske stranke” a da su ti koji se prodaju ujedno i najglasniji kritičari SDA.

 Ali ovo u Srebrenici što radi SDP je nažalost bilo uz aminovanje vrha stranke. Možda ovo na kraju pokaže svu raskoš borbe protiv nacionalizma kako je predstavljaju moderni ljevičari – napisao je Ramić na Facebooku.

Po nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici SIPA-e od jutros vrše pretrese na četiri lokacije u Tuzlanskom kantonu i na području Srebrenice.

Prema informacijama Faktora, jedna ekipa pretresa kancelariju u zgradi Općine Srebrenica koju koristi Bego Bektić, druga se nalazi u selu Gostilje gdje vrše pretres kuće Muamera Sandžića, a treća u Vladovićima gdje živi Enver Hamzić.

Bektić je predsjednik SDP-a Srebrenica, i bio je nosilac liste ove stranke na netom završenim izborima, a na listi je bio i Hamzić.

Oni su osumnjičeni da su ukrali identitet više osoba bošnjačke nacionalnosti koje su potom fiktivno prijavili u Srbiji za glasanje putem pošte.

Svi fiktivno prijavljeni Bošnjaci svoje glasove navodno su dali kandidatu za načelnika Mladenu Grujičiću.

SDPBiH je jedina, takozvana probosanska stranka, koja u Srebrenici nije podržala inicijativu “Moja adresa: Srebrenica”, čiji je zajednički kandidat za načelnika bio Alija Tabaković.

(Faktor.ba)