Principi “pali u vodu“: Naša stranka ide u koaliciju s Kukićevom PDA

Naša stranka je pogazila ranije data obećanja u Tuzlanskom kantonu da neće ulaziti u vlast sa PDA Mirsada Kukića.

Predsjednik Naše stranke u Tuzli Zvjezdan Karadžin je medijima potvrdio pregovore sa PDA, pravdajući se kako nisu imali izbora, i kako sa Kukićem moraju koalirati. „Ako hoćete nešto uraditi, onda morate preuzeti da to i uradite. Na jednoj strani je SDA, a na drugoj PDA. Kako raditi promjene, a njih izbjeći“, rekao je Karadžin za sarajevski portal Klix.

Opozicioni zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona jutros su prikupili 18 potpisa za smjenu aktuelne Vlade, koju predvodi premijer Denijal Tulumović. Zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona iz Socijaldemokratske partije (SDP), Naše stranke (NS), Pokreta demokratske akcije (PDA) i Saveza za bolju budućnost (SBB) od jutros su zvanično spremni za podnošenje zahtjeva koji se odnosi na smjenu Vlade TK, ali i formiranje nove izvršne valsti u najmnogoljudnijem kantonu.

Podsjetimo, Općinski sud u Sarajevu nedavno je osudio Mirsada Kukića na jednu godinu zatvora zbog krivičnog djela primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

(Vijesti.ba)