Prijem za organizatore 3. Festivala savremene žene u Tuzli

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, susreo se u petak sa organizatorima 3. Festivala savremene žene, Edinom Selesković, direktoricom Festivala, Zlatkom Berbićem, direktorom Radija Kameleon i saradnicama Andreom Tešanović i Amrom Avdić. Sastanku su prisustvovale Asja Redžić, pomoćnik gradonačelnika za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu i Svjetlana Kakeš, rukovodilac Stručne službe za poslove gradonačelnika.


Festival savremene žene se ove godine održava u Tuzli u periodu od 8. do 11. oktobra. Prema riječima organizatora, učešće na festivalu će uzeti 80 govornica, moderatora i moderatorica iz čitavog svijeta koji će dati svoj doprinos i pečat festivalu.

“Ove godine želimo još jače pokazati zajedništvo i solidarnost, zajedno slaviti uspjeh, pokazati da smo tu jedna za drugu, da učimo još snažnije iz priča najuspješnijih žena regije i svijeta, da ćemo biti humane kroz turnir u odbojci skupljajući novac za mamograf zbog svih onih žena kojima je to potrebno. Ovogodišnji festival će biti u kombinaciji online i offline predstavaljanja govornica, kako bi se ispoštovale sve preventivne epidemiološke preporuke i mjere”, izjavila je Edina Selesković, te zahvalila gradonačelniku na podršci za prethodna dva i za ovogodišnji 3. Festival savremene žene.

Gradonačelnik je izrazio podršku organizaciji Festivala, ističući posebno opredijeljenost i spremnost organizatora da ne otkazuju ovogodišnji Festival i da organizaciju prilagode uslovima pandemije, ne umanjujući pri tome visoke kriterije kod odabira govornica, učesnica i sadržaja ovogodišnjeg Festivala savremene žene.Gradonačelnik Imamović je iskoristio priliku i da Edini Selesković, čestita na velikom međunarodnom priznanju, na svjetskoj nagradi “World Citizen Artists Award 2020”, koju uručuje sedam cijenjenih fondacija i kulturnih institucija Velike Britanije.

Umjetnički rad Edine Selesković “Beating Heart” izabran je među hiljadama umjetničkih djela iz cijelog svijeta.”Vaš rad je dokaz da se i u Bosni i Hercegovini može postići rezultat koji predstavlja svjetske standarde, koji je spoj umjetnosti, novih tehnologija i talenta, a vaš uspjeh je značajan poticaj za mlade generacije”, rekao je gradonačelnik Imamović, čestitajući umjetnici Edini Selesković na velikom međunarodnom priznanju.

(Foto:Tuzlarije.net)