Politički analitičar iz Beograda iskreno o Dodiku: U stanju je da pokvari i komad armature

Analizirajući vladavinu Milorada Dodika, stekao sam utisak da je on u stanju da pokvari i komad armature. Prosto je nevjerovatno da je uspio da razvali sve čega se dohvatio, a da su mu Srbi za to jos aplaudirali, piše Željko Avramović, politički analitičar iz Beograda, za BN TV.

– Republika Srpska nastala je uz ogromne žrtve i patnje, a na putu je da nestane uz aplauz vođi i komad jagnjetine i flašu piva koje on velikodušno daruje!

Jučerašnja rasprava pred Komitetom za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa jasno je pokazala u kom pravcu ce ići spoljna politika Bajdenove administracije kada je u pitanju BiH.

Itekako zabrinjavajuća za Republiku Srpsku. Kažem za Republiku Srpsku iako je u prvi plan stavljeno ponašanje i djelovanje lidera, a ne entiteta.”Lideri žele zadržati vlast makar time zadržavali i državu. SAD moraju pomoći državama da krenu napred”, poručeno je iz Vašingtona.

Srbi su Republiku Srpsku izjednačili sa Miloradom Dodikom.Njegov problem je postao problem Republike Srpske. I nije to izabrao ni Vašington, ni Brisel, ni Sarajevo, već sami Srbi!Više puta sam govorio da Milorad Dodik, u političkom smislu, ima 100 problema, a da Republika Srpska ima samo jedan, a to je Dodik.

On je najveći proizvođač problema i spreman je na žrtvovanje svega da bi amortizovao, a ne riješio svoje probleme.

Sve svoje promašaje on opravdava riječima da je bio u zabludi i da je bio naivan.Zbog toga što naivni i zabludjeli vode Republiku Srpsku već 20 godina ona je na začelju Evrope u svakom segmentu.Sada je i na pragu samouništenja.Šta još treba da se dogodi da Srbi progledaju? Kakve poruke da se pošalju, da bi ih čuli? Ili će biti po onoj narodnoj “gluvom šaptati i slijepom namigivati, uzalud je”??? – piše Avramović.

(NEZAVISNI/ Oslobođenje)