Počinje Liga za košarkaše u kolicima

Nakon problema koje je izazvala pandemija koronavirusa, liga za košarkaše u kolicima će konačno krenuti krajem septembra. Razlog za početak u ovom terminu leži u činjenici da je savez dobio zvaničnu potvrdu od IWBF-a o održavanju Evropskog prvenstva B-divizije u Atini, koje se održava od 16. do 22. novembra.

Direktor reprezentacije BiH Alaga Pašić kaže da su pripreme za nastup reprezentacije praktično već počele.

– Iako je Evropsko prvenstvo nominalno u novembru, mi smo pripreme počeli već odavno. Dosta logističkih stvari je potrebno pripremiti ranije, a tiču se priprema, dolaska i odlaska reprezentacije u Grčku, nabavke opreme i svega potrebnog za što bolji nastupa na prvenstvu. Moram napomenuti da i ovog puta imamo veliku podršku našeg BH Telecoma, koji se još jednom pokazao kao naš iskreni prijatelj i partner državne reprezentacije – rekao je Pašić.

Uskoro će se, kaže, krenuti s planom priprema za takmičenje u Grčkoj.

– U narednim danima ćemo definirati tačan plan priprema za ovo takmičenje. U saradnji sa selektorom i ljudima iz kancelarije saveza ćemo napraviti jasan plan i definisati termine priprema, kao i plan praćenja potencijalnih reprezentativaca te na osnovu toga napraviti cijelu organizaciju. Poznato je da zbog specifičnih uslova je dosta teško napraviti i organizovati pripreme košarkaša u kolicima, u odnosu na ostale sportove – dodao je Pašić.

(Izvor:RTV Slon.ba)