NOVI NEŠIĆEV UDAR NA SNSD: “Nećemo biti privjesak-partija, DNS je opozicija, rekao sam Dodiku ne

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Nenad Nešić u emisiji TV intevju BN TV rekao je da je odluka o izlasku iz vladajuće koalicije konačna i da će DNS samostalno donositi odluke.

– Nećemo biti privjesak partija. DNS je opozicija. Rekao sam NE Dodiku, NE stagnaciji Republike Srpske, ali sam rekao DA za budućnost, za bolje sutra Republike Srpske i njenih građana – rekao je Nešić.

Potvrdio je i to da će njegova stranka dati podršku opozicionim kandidatima, među kojima su i kandidati za gradonačelnika Banje Luke Draško Stanivuković i Bijeljine Ljubiša Petrović.

“Pozivam sve glasače DNS-a da glasaju za sve opizicione kandidate širom RS-a izuzev u općinama i gradovima gdje DNS ima svoje kandidate za gradonačelnika i načelnika, rekao je Nešić.

Ovim potezom Nešić je nesumnjivo zadao veliki udarac lideru SNSD-a Miloradu Dodiku, s kojim je donedavno bio u koaliciji.

Podržavam i Stanivukovića i Ljubišu Petrovića. Za pobjedu i promjene je danas više nego ikad potrebno da narod i opozicija budu zajedno”, dodao je Nešić.


Kazao je da Republici Srpskoj i njenim građanima treba odgovorna vlast.

On je ocijenio da bi bilo poželjno da DNS zajedno djeluje sa SDS-om i PDP-om u Narodnoj skupštini.

(Foto: BN TV)