Novalić sa rudarima iftario 300 metara pod zemljom: “Jedno od najljepših iskustava”

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić sinoć su posjetili rudare druge smjene jame Omazići rudnika Banovići.

S obzirom na to da je ramazan iskoristili su priliku i zajedno sa više od 100 rudara iftarili 300 metara pod zemljom.

Iftaru su se pridružili i ministar privrede Tuzlanskog kantona Edin Duraković, ministar za boračka pitanja TK Zoran Blagojević i načelnik općine Banovići Bego Gutić.

Direktor Rudnika Elvir Salihović zahvalio se gostima na posjeti, a posebno na svemu onome što su u prethodnom periodu činili za rudare, svako u svom domenu. Navodi da su svojim djelovanjem stvorili pravni, zakonodavni, poslovni i ambijentalni okvir u kojem danas Rudnik posluje, saopćio je RMU Banovići.

– Obilazak jame Omazići i iftar sa rudarima predstavlja izraz našeg dubokog poštovanja prema rudarima, te suštinskog opredjeljenja svih nas da svako iz svog djelokruga rada učinimo sve neophodno da se poboljšaju uvjeti rada i život rudara – u svom obraćanju kazao je direktor Salihović.

Ovaj vid posjete rudarima na njihovim radilištima znak je podrške za nesebičan i požrtvovan rad ljudi koji svkodnevno održavaju stabilno funkcionisanje cijelog energetskog sistema Federacije BiH, kazali su iz RMU Banovići.

I premijer Federacije na Facebooku je objavio nekoliko fotografija iz rudnika, napisavši:

– Iftar sa rudarima. Jedno od najljepših iskustava.

https://www.facebook.com/NovalicF/posts/662960408453336