MUP RS-a podnio izvještaj tužilaštvu protiv Nenada Nešića

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv N. N. iz Istočnog Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica, prenose Vijesti.ba.

“Sumnjiči se da je od 08. 05. 2018. godine do 31. 08. 2020. godine u svojstvu odgovornog lica, vršioca dužnosti direktora JP ‘Putevi RS’, kršeći odredbe Zakona o javnim nabavkama, čija je povreda utvrđena Presudom Suda BiH broj: S1 3 U 028689 18, iskoristio svoj položaj i ovlašćenja te je zaključio Okvirni sporazum sa privrednim društvom ‘Prijedorputevi’ a.d. Prijedor i u okviru istog zaključio šest pojedinačnih ugovora za izvođenje radova održavanja i zaštite magistralnih i regionalnih puteva i objekata na putevima na oblasti 1 u Republici Srpskoj. Isti se sumnjiči da je naložio plaćanje ispostavljenih situacija koje je to društvo dostavljalo po osnovu tako zaključenih ugovora, čime je pribavio imovinsku korist privrednom društvu ‘Prijedorputevi’ a.d. Prijedor u iznosu od 16.995.385,10KM sa PDV-om”, saopćeno je iz MUP-a RS-a.

Riječ je o Nenadu Nešiću, predsjedniku DNS-a, koji je prošli mjesec saslušan u MUP-u RS-a zbog dva krivična djela – zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja te iznude.