Komšić o Milanoviću: Zaslužio je da mu se direktno odgovori; Cenić: Brzo će ljeto i turistička sezona, tada se valja sjetiti sapuna i parfema

Nemam niti želju niti namjeru da ulazim u bilo kakvu ozbiljnu raspravu sa predsjednikom Republike Hrvatske, jer je takva rasprava jednostavno nemoguća i za nju vam je potrebana psihički stabilna osoba, bez obzira kakvi su joj argumenti i da li slažete ili ne, naveo je Željko Komšić za N1 u reakciji nakon izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića o Bosni i Hercegovini da je “građanska država je daleki, daleki san, i to je lijepa stvar, ali prvo sapun, onda parfem”.

“Ali sam dužan da reagujem prije svega vodeći računa o pozicijama na kojima se nalazimo i Milanović i ja. Svjedoci smo niza uvredljivih, nadobudnih, na granici dobrog ukusa, lažljivih, nediplomatskih, itd. izjava koje je Milanović dao vezano za BiH od trenutka kada je postao predsjednikom Hrvatske. Međutim, posljednjom izjavom, kojom se pokušava nametnuti kao glavni i dežurni ‘higijeničar’ ovog dijela Balkana, zaslužio je da mu se direktno odgovori. Navodni miomirisi kulture i europeizma kojim se ponosi Milanović i zbog kojih smatra da ima pravo svima dijeliti lekcije, zapravo jesu smrad truleži šovinizma i fašizma koji se nalazi u njemu iz njega progovara. I nema tog sapuna a ni parfema koji mogu saprati i prikriti takav smrad. Jasno je svima koji ga znaju da je Milanović jedan nadobudni, egocentrični napuhanko, ali je poprilična novost da je sklon ubermenschovskom fašizmu. Nažalost, predsjednik je susjedne države!”, naveo je Komšić za N1.

Ekonomska analitičarka Svetlana Cenić takođe je komentarisala posljednju Milanovićevu izjavu.

“Brzo će leto i turistička sezona, kakva god da bude. Tad se valja setiti sapuna i parfema”, navela je ona.

(NEZAVISNI/ N1/Foto: Arhiv)