Kako su na izborima prošli likovi s eurokrema, pašteta, čokolada, lijekova

Kandidati za odbornike koji su se reklamirali na prehrambenim artiklima, dezinfekcionim sredstvima i lijekovima privukli su pažnju tokom preidzborne kampanje, ali prema glasovima, većini se isplatila ovakva promocija.

SNSD-ova odbornica za Skupštinu Broda Danijela Đukić čije je lice krasilo eurokrem, osvojila je 369 glasova. Inače, pobjedu u Brodu je proglasila opozicija.

Njen kolega Dragoslav Topić koji je bio kao kandidat za odbornika Skupštine Banjaluka dijelio vitamine i tablete protiv bolova, osvojio je 2.771 glas, dok je Marinko Umičević koji je bio na dezinfekcionim sredstvima osvojio 2.621 glas.

Lik sa paštete Aleksandar Rapaić, kandidat za odbornika u Gradiškoj, osvojio svega 235 glasova.

Kandidati Ujedinjene Srpske za odbornike Skupštine Banjaluka, koji su tokom kamapanje dezinfikovali prostore, među kojima su bili i vjerski objekti, te dijelili toplomjere, osvojili su po nekoliko stotina glasova. Najviše ih je osvojio Neven Stanić – 1.033, dok je nosilac liste Milan Petković osvojio 731 glas. Ukupno, Ujedinjena Srpska je osvojila 9,9 posto glasova za odbornike u Banjaluci.

SDA-ov kandidat za načelnika Općine Novi Grad Semir Efendić, koji se smiješio na čokoladama, je dprema rezultatima do devet sati jutros, imao 16.647 glasova, dok je Nedžad Ajnadžić kako kandidat za načelnika Općine Centar, čije je ime bilo na vlažnim maramicama, dobio 4.895 glasova.

(NEZAVISNI/Izvor: N1)