Jasmin Imamović ponovo gradonačelnik Tuzle

Kandidat SDP-a BiH Jasmin Imamović ponovo je izabran za gradonačelnika Tuzle.

˝Proglašavam pobjedu na bazi 92 posto prebrojanih glasova.Zahvaljujem se građankama i građanima Tuzle na podršci i povjerenju. Posebno mi je drago da sam pobijedio u svih 40 mjesnih zajednica Tuzle. To mi je važno. Zahvaljujem se SDP-u Tuzle i mojoj porodici. Zahvalan sam građanima Tuzle˝, kazao je Imamović za TIP.

Prema njegovim riječima, vrijeme je za velike promjene u BiH.˝Stranke koje participiraju u Vladi Tuzlanskog kantona pokušale su da osvoje vlast u Tuzli. Nisu u tome uspjeli. Mislim da te stranke odlaze sa političke scene kada pogledate rezultate u Sarajevu, Goraždu i drugim mjestima…Vrijeme je za velike promjene u Bosni i Hercegovini. Važna je snaga kontinuiteta.Tuzla je pokazala da poštuje snagu kontinuiteta i da čuva vrijednosti koje čuva i SDP, stranka čiji sam kandidat i član Predsjedništva. Ja bih rekao da je ovo prvo poluvrijeme, mi idemo dalje. Moj tim i ja osjećamo veliku zahvalnost prema građanima Tuzle i to ćemo da im vratimo neprekidnim radom˝, istako je Imamović za TIP.

Podsjećamo, Imamoviću je ovo šesti mandat. Na mjestu načelnika, a zatim i gradonačelnika Tuzle je već skoro punih 20 godina.

Kao najveći protukandidat u javnosti Imamoviću je ove godine nametnut Vahid Jusufović iz stranke Socijaldemokrati BiH, kojeg je podržala i Demokratska fronta. U utrci za gradonačelnika Tuzle nalazili su se još i Mirjana Marinković-Lepić iz Naše stranke, Sead Avdić iz BPS-a, Alen Kamerić iz PDA te nezavisni kandidat Halid Žigić.

(Izvor: TIP/ Autor: Adis jašaravić)