Izetbegović: Vidjeli smo kako su završili svi Čamparini prethodnici, a gdje je SDA

Predizborne aktivnosti i Vijeće ministara BiH, te ostavka Aljoše Čampare, bile su glavne teme  sjednice iKolegija Stranke demokratske akcije.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović novinarima je ispred stranačke centrale prokomentirao Čamparinu ostavku: “Čampara je dao neopozivu ostavku. Nju će da prihvati Glavni odbor jer on ga je imenovao. Ostalo, šta će se dalje dešavati sa Čamparom ne znam i ne mogu da predvidim. SDA mu je dala šansu, priliku, podršku. Kako će on da uzvrati, vidjet ćemo. O tome će se dalje baviti Kantonalni odbor SDA Sarajevo”.

Komentarišući Čamparine  optužbe o korupciji i nepotizmu u stranci, prvi čovjek SDA je rekao da to nisu pravi razlozi zbog kojih on eventualno napušta SDA.

“Čuo sam se ja sa Čamparom ovih dana, obavio razgovor sa njim prije ovih njegovih odluka. Znam ja razloge za njegovu odluku, ali ne bih o njima. Do sada smo imali pet ili šest puta ljude koji odlaze iz SDA i onda redovno se nađu neka nezadovoljstva, demokratijom ili nedemokratijom u SDA, putem kojim ona ide. Onda izađemo na izbore i SDA dobije svojih 310.000 glasova. Čampara može donijeti svoje odluke, ali možemo vidjeti gdje su njegovi prethodnici, kako su oni prošli, koliko su dobili glasova, gdje su, kud su i gdje je SDA – izjavio je Izetbegović.

Izetbegović ne očekuje da Čampara poslije svega izrečenog ostaje u SDA.

(Izvor:Tip.ba)