Imamović: ‘Sve mora biti po zakonu pa makar da propadne cijeli svijet’

Sve mora biti po zakonu pa makar da propadne cijeli svijet, kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović gostujući u Jutru za sve BHRT-a. Grad Tuzla je poznat po tome što se brine o investitorima, poklanja pažnju velikim ulaganjima u svoju komunalnu infrastrukturu, ali isto tako gradska uprva zahtjeva da ti poslovi budu po slovu zakona.

Rade se rigorozne provjere ugovora i investirora.

˝Nama je stalo da se gradi zgrada, a sa zgradom je povezana izgradnja 50 malih preduzeća, onda je potrebno od strane investitora da uplati rentu od koje pravimo komunlanu strukturu i taj lanac se tako nastavlja. iI molimo investirore da dođu i pomognemo im sve, tj.izađemo u susret.Moja vizija je sadržna u dugoročnoj strateigiji do 2026.godine, protstornim planom do 2030. , a jedna strategija je do 2035. i nastavljamo u tom pravcu, kazao je Imamović.Ukinuli smo redukcije vode 2006. Sad radimo projekat vrijedan 24 miliona KM. Dobili smo sredstva od Švicarske, Njemačk. Pola od toga je grant. Garantujem da do 2035. nećemo imati problema sa vodom koliko god da se Tuzla razvija.Radimo projekat gradskog groblja, po najvišim standardima. Za sve konfesije. Ralizacija tog projketa je krenula˝, istakao je Imamović.

Govoreći o još jednoj pobjedi na lokalnim izborima, Imamović je kazao da je ovo samo dokaz da za njega glasaju svi, bez obzira jesu li oni iz grada ili prigradskih naselja ili kojoj vjeri i naciji pripadaju.

˝Pobijediti u gradskim i prigradskim dijelovima, kod svih nacionalnosti, kod ljudi koji su se rodili u Tuzli ili došli, koji žive tu deset ili više godina, to je snaga bogatsva različitosti i to je taj kvalitet pobjede koji je važan˝, naglasio je.

(Izvor: TIP)