DF: Kojović se lažno predstavlja kao borac Armije BiH

Demokratska fronta oglasila se saopćenjem povodom izjava od strane predsjednika Naše Stranke Predraga Kojovića u kojima je kazao da je borac.

Saopćenje Demokratske fronte prenosimo u cijelosti:

Posljednje izjave predsjednika Naše stranke Predraga Kojovića u kojima vrijeđa sve borce Armije RBiH lažno se predstavljajući kao borac, iako to nikada nije bio, prevršile su svaku mjeru.

Jasna nam je potreba gospodina Kojovića da se predstavlja kao patriota, i pokuša dobiti koji glas više na izborima, ali s nekim stvarima se ne smije igrati i manipulirati.

Nikada Demokratska fronta i njeni članovi nisu vrijeđali gospodina Kojovića po bilo kojoj osnovi, čak smo stajali na njegovoj strani u nekim situacijama kada je trpio napade. Nismo čak reagovali kada se predstavljao kako je bio u Armiji BiH, iako se ne nalazi u registru boraca.

Također, ne smatramo da neko ko nije učestvovao u odbrani države treba imati manja prava ili biti diskriminiran na bilo koji način zbog manjka hrabrosti. Ali, tvrditi da je branio Bosnu i Hercegovinu kada je svima poznato da je prvi dio rata proveo kao kamerman strane novinske agencije, a potom napustio Bosnu i Hercegovinu prije završetka rata, je uvreda za ljude koji su godine proveli na prvim linijama, a posebno one koji su dali živote za domovinu.

Biti borac Armije Bosne i Hercegovine za vrijeme agresije na državu je stvar najviše časti, i činjenice oko odbrane države, i doprinosa koji su njenoj odbrani dali neki pojedinci, ne smiju nikada biti podložne političkim manipulacijama, pišu Vijesti.ba

Umjesto što se lažno predstavlja kao borac Armije RBiH, Kojović bi trebao pojasniti zbog čega je “četvorci” prihvatljivo HDZ-ovo tzv. legitimno predstavljanje naroda, a ne građana, koje promovira njihov desničarski lider Konaković.