CNN: Biden već popularniji nego što je Trump ikad bio

Podrška javnosti novoizabranom predsjedniku SAD Joe Bidenu porasla je za šest procentnih poena, na 55 posto, od izbora u poređenju sa onim prije izbora, dok je podrška javnosti predsjedniku Donaldu Trumpu pala za tri poena na 42 posto, prema Galopovoj anketi.

Bidenov trenutni rejting najviši je od februara 2019. godine, dva mjeseca prije nego što je proglasio kandidaturu za predsjednika, kada je iznosio 56 posto. Trumpova popularnost zaostaje za najvišim rejtingom tokom njegovog madatata, 49 posto u aprilu, tokom početnih faza pandemije korona virusa.

Prema ovim podacima, Biden je popularniji nego što je Trump bio u bilo kom trenutku otkako je počeo sa kandidaturom za predsjednika u junu 2015. godine.

Prema CNN-u, najviša povoljna ocjena u bilo kojoj anketi za Trampa bila je nakon pobede na izborima 2016. godine. Njegov povoljan rejting iznosio je 50 odsto u anketi Bloomberg News koju su sproveli Selzer i kompanija.

Tramp zapravo nikada nije prešao 50 odsto ni u jednoj anketi uživo.

Poređenja radi, Bajden je to učinio više puta, između ostalog na anketama CNN, Fox News i New York Times u oktobru.

Bajdenov povoljni rejting trenutno izgleda slično onom koji je imao bivši predsjednik SAD Barak Obama na početku svog drugog mandata 2013. godine.