Ambasador BiH sa državnim ministrom za vanjske poslove Saudijske Arabije

Ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji Muhamed Jusić danas se u Rijadu sastao sa državnim ministrom za vanjske poslove i članom Vijeća ministara Saudijske Arabije gosp. Adilom el-Džubejrom (Adel Aljubeir).

Na sastanku se u prijateljskoj atmosferi razgovaralo o jačanju bilateralne saradnje dvije države, okončanom samitu G20 kojim je predsjedavala Saudijska Arabija, te načinima suzbijanja pandemije COVID-19 i mjerama koje države poduzimaju kako bi se umanjile posljedice ekonomske krize, sa posebnim osvrtom na mjere koje planiraju poduzeti BiH i KSA.

Ministar El-Džubejr se interesovao za situaciju u Bosni i Hercegovini naročito za procese euroatlanskih integracija i regionalne saradnje i još jednom izrazio podršku Saudijske Arabije nezavisnosti i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine kao zemlje ravnopravnih naroda i građana koji žive u miru i toleranciji po čemu je ova zemlja bila prepoznatljiva u svijetu.

Tokom sastanka su dogovoreni i konkretni koraci u jačanju historijski dobre saradnje dvije države koji se mogu unaprijediti na brojnim poljima.